2017-2018 Bahar Yarıyılı Ders Kayıtlarında Dikkat Edilecek Hususlar

1. Sınıflar: Bölümümüzü bu yıl kazanan 1. Sınıf öğrencileri, bölüm derslerinden YMH kodlu olan YMH112 ve YMH114’ü seçip diğer derslerini ortak derslerden seçeceklerdir. Alttan YMT kodlu olan YMT 112 Algoritma ve Programlama-II dersini alan öğrenciler ise bu dersi seçtikten sonra YMH 112 ile eş değer olacak şekilde dersi seçmelidirler. Alttan YMT114 Yazılım Müh. Temelleri dersini alan öğrenciler için YMT kodlu olarak YMT114 dersi açılmıştır. YMT kodlu olan bu dersi seçmeleri önemle duyurulur.

2. Sınıflar: 2016 müfredatına tabi olunduğundan dolayı YMH kodlu 2. Sınıf bölüm derslerini (YMH210, YMH212, YMH214, YMH216, YMH218, YMH220) ve bunun yanında ortak dersleri alacaklardır. 2013 Müfredatına tabi olan eski öğrenciler (2016 yılı öncesi girenler) için YMT214, YMT216, YMT218, YMT 220 ve YMT222 dersler YMT kodu ile açılmıştır. Daha önce ders kaydı yaptırıp ders eşleştirmesi yapanların ders kayıtlarını kendileri ya da danışmanları güncellemelidir.

3. Sınıflar: 2013 Müfredatına tabi olduklarından ders kayıtlarında meslek dersleri için herhangi bir değişiklik yoktur. YMT kodlu olan 3. Sınıf dersleri seçilecektir. Sosyal Seçmeli ders olarak İŞL451 Girişimcilik dersi, Teknik Seçmeli ders olarak YMT324 Veri Madenciliği ve YMT320 Optimizasyon teknikleri açılmıştır.

4. Sınıflar: Sosyal seçmeli ders olarak İŞL452 Girişimcilik-II dersi açılmıştır. YMT403 olarak geçen güz döneminde dersi alıp kalan öğrenciler İŞL452 ile dersi denkleştirmeleri gerekmektedir. YMT430 İnsan Kaynakları Yönetimi dersini sadece daha önce dersi alıp kalan öğrenciler seçeceklerdir. Ayrıca Teknik seçmeli ders olarak YMT428 E-Ticaret ve YMT424 Sayısal Görüntü İşleme dersleri bu dönem açılmıştır. İlk defa seçmeli ders alan öğrenciler bu iki dersi seçeceklerdir. Daha önceki dönemlerde farklı seçmeli dersler alan ve kalan öğrenciler kaldıkları dersleri tekrar almaları gerekmektedir. Toplamda her öğrenci sadece 2 tane seçmeli dersle yükümlüdür. Bitirme Ödevi kontenjanla sınırlı olup dersi tekrar alanlar kaldıkları hocayı seçmek zorundadırlar. Kontenjan dolu ise danışmanı ile irtibata geçip durumu düzeltmelidir.

Genel Bilgiler:

1. Ders alacak Tüm MTOK öğrencileri ve 2014 girişli (İNG Hazırlık) öğrencileri, ders seçim listesinden müfredatındaki dersi seçtikten sonra “Ders açılmamış” uyarısı alıyorsa, menüden bölüm olarak “Yazılım Mühendisliği” bölümünü ayrıca seçerek açılan derslere ulaşmaları gerekmektedir. I. Öğretimler II. Öğretimden, II. Öğretimler I. Öğretimden ders alamazlar. Bu duruma dikkat edilmesi gerekmektedir.

2. Ortak dersler için alttan dersi olanlar ALT yazılı ders şubesini seçmeleri gerekmektedir.

3. Şubelendirme işlemi daha sonra yapılacaktır. Şubelendirme yapıldıktan sonra kayıt yaptıranlar için tek numaralar A, çift numaralar B şubesi şeklinde olacaktır. Şube değişiklik talepleri danışman hocalara yapılacaktır.

4. Ders kayıtlarında veya herhangi bir konuda sorun yaşayan öğrencilere sadece danışman hocaları yardımcı olabilecektir. Bu nedenle otomasyondan danışman hocalarınızı öğrenip karşılaştığınız sorunlarınız için danışmanlarınız ile irtibata geçmeniz önemle rica olunur.

Not: Öğrenciler 25.01.2018 tarihi itibari ile ders kayıtlarını yapabileceklerdir.